Sosirea lantului de magazine CORA la Cluj Napoca a fost anuntata cu mare tam tam la finele anului 1999. Era o asociere cu cei de la Consiliul Local.
Apoi, in primavara anului viitor, pe terenul de deasupra Strandului vest, pe Varianta Manastur – Grigorescu, a si aparut tabla de santier, care anunta ca in termen de 36 de luni investitia va fi finalizata. De atunci au trecut cinci ani. Tabla este inca tot acolo. Asta spre deosebire de Cora, care nu a a mai venit la Cluj.
Intre timp, acelasi teren, Regia Autonoma a Domeniului Public l-a facut cadou unei alte firme, care de asemenea doreste sa construiasca un mall. Escrocherie cu C mare, de la Cora. In cele ce urmeaza nu ne propunem a da verdicte in aceasta escrocherie, ci pur si simplu va prezentam firul si itele acestei afaceri.
Terenul in cauza este acum disputat in instanta intre Consiliul Local Cluj Napoca si Regia Autonoma a Domeniului Public (RADP). Ultimul termen de judecata in dosarul nr. 2.596 / 2004 aflat pe rol la Tribunalul Cluj a avut loc in 23 iulie 2005, iar cum paratul, Consiliul Local (CL), nu a depus nici un inscris, solutionarea cauzei a fost amanata pentru inceputul lunii septembrie.
Nu este exclusa nici o impacare amiabila, la teremenul de judecata din 2 iunie, Consiliul Local depunand o intampinare prin care solicita un nou termen de judecata pentru a rezolva diferendul pe cale amiabila.
"Greseala"
In 1990, prin Legea nr. 15 / 1990, Legea privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale, RADP a dvenit proprietara terenului respectiv in suprafata de 70.
000 mp, dupa ce predecesoara sa, Administratia Parcurilor si Strazilor, dobandise terenul in 1996 printr-un schimb realizat intre Comitetul Executiv al Consiliului Judetean Cluj si Institutul Agronomic Cluj.
RADP a