Ieri, cu o zi inainte de anuntata demisie a lui Calin Popescu-Tariceanu, partidele Aliantei au intrat intr-o tacere suspecta. PNL si PD, desi au avut intalniri separate la nivel inalt, au sustinut ca nu au atins subiectul demisiei premierului si nici a strategiei politice pentru perioada urmatoare.
Brusc, politicienii au imbratisat teoria „inundatiilor”, fata de care trebuie sa arate preocupare pentru a se feri de fapt de declaratii politice. Insusi Tariceanu, care a plecat la pranz la Bruxelles, insotit de ziaristi, a evitat contactul cu presa. „Orice ma puteti intreba, mai putin de ziua de maine”, a fost atitudinea purtatorului de cuvant al guvernului, Oana Marinescu.
Practic, confuzia a domnit ieri toata ziua, lucru speculat de liderii PSD care sustineau ca Tariceanu s-a razgandit. Spre seara a venit o singura confirmare. Ministrul de externe, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat pentru agentia de presa Reuters ca demisia lui Tariceanu se va produce in cateva ore.
Inundatii si numai inundatii
Biroul Permanent National al PD a discutat, in sedinta de luni, exclusiv despre probleme generate de inundatii si modul in care membrii partidului se vor implica in rezolvarea acestora, a declarat, la finalul reuniunii, liderul PD Emil Boc.
Pe de alta parte, liderii partidului au sustinut ca in sedinta BPN nu a fost abordat nici un alt subiect, Emil Boc si Cristian Radulescu refuzand sa raspunda intrebarilor privind posibilitatea ca premierul Calin Popescu-Tariceanu sa nu-si inainteze demisia in zilele urmatoare.
Cat despre PNL, purtatorul de cuvant al partidului a sustinut ca subiectele dezbatute s-au referit la inundatii si integrare. De altfel, declaratiile de ieri pareau a fi copia indemnului vicepresedintelui PNL Mona Musca de a acorda prioritate inundatiilor si nu temelor politice.
Ungurean