S-au cunoscut in timpul studentiei si se iubesc nespus de mult. De mana prin parc, imbratisati in valurile marii, intre doua saruturi, ei si-au jurat iubire vesnica de nenumarate ori. Din toate declaratiile de dragoste, insa, Ea si El au eliminat cuvantul casatorie.
Cei doi tineri si-ar dori sa fie miri, dar se gandesc cu teama la faptul ca dupa nunta nu-si vor putea lua o locuinta, ca vor sta in continuare pe capul parintilor, ca nu le vor ajunge banii pentru plata chiriei. Ca El si Ea sunt multi.
Din cei cinci milioane de tineri ai Romaniei, jumatate considera ca nu au conditii pentru a-si intemeia o familie, 62 la suta percep posibilitatea de a avea o locuinta ca pe o mare problema, iar trei sferturi din tinerii romani spun ca locuiesc cu parintii. Cel putin asa arata ultimul sondaj privind situatia tineretului si asteptarile sale, comandat de Autoritatea Nationala pentru Tineret.
De ani de zile, acest sondaj se face fara nici un rost, pentru ca nimeni nu ia in seama raspunsurile ingrijoratoare pe care le dau tinerii. Ba mai mult, autoritatile statului isi permit sa-i fraiereasca fara nici un pic de jena. Tinerii romani iau teapa dupa teapa.
In 2003, Parlamentul a emis o lege prin care le dadea dreptul tinerilor sa primeasca gratuit de la primarie un teren, intre 250 si 500 de metri patrati, pe care sa-si poata ridica o casa. Citita in "Monitorul Oficial", legea suna bine, dar in realitate ea s-a dovedit populista si imposibil de aplicat. Primaria Sectorului 1, de pilda, nu a onorat nici macar una din cele peste 1.
200 de cereri inregistrate pana acum. Si asta deoarece nu a identificat nici o palma de pamant. Si la nivel national, degeaba s-au grabit tinerii sa depuna dosarele pentru terenuri de casa. Primariile au onorat foarte putine, sub 10 la suta din cereri. Locuintele ANL sunt, de asemenea, o amagir