In 2004 s-au dat in folosinta in Sighisoara patru sali de sport, la Liceul Teoretic "Mircea Eliade", Gimnaziul "Victor Jinga", Gimnaziul "Miron Neagu", precum si Sala de sport "Radu Voinea", acesta din urma fiind cea mai mare constructie, conceputa ca o sala polivalenta.
Toate aceste constructii au insa un element comun: greseala de proiectare, o dovada ca atat proiectul cat si constructia s-a facut in conformitate cu vechiul obicei de a lucra la norma, pe banda rulanta, probabil pentru ca promisiunea pesedista de construire a unui numar impresionant de sali (400 la numar) sa poata fi bifata ca o realizare a anilor de guvernare si ulterior folosita in campania electorala.
Esec pe plan national
Prin programul salilor de sport, demarat in 2001, s-au construit 400 de sali, doar ca mai mult de o treime au inregistrat deficiente, iar altele inca nu beneficiaza de toate racordurile la apa, canal, energie electrica si gaze.
Insa cea mai frecventa problema care apare la salile construite prin programul CNI raman infiltratiile frecvente, din cauza proastei izolari a acoperisului. Aceeasi problema apare si la salile din Sighisoara.
La nivelul intregii tari, proiectul a fost incredintat unei societati din Buzau, SC STRUCTURART SRL, urmand ca, de la caz la caz, acest proiect sa fie adaptat de catre firme locale.
In cazul de fata, adaptarile la teren si alte particularitati au fost realizate de SC Artsign, o firma din Targu Mures, iar constructia salilor din Sighisoara a fost castigata de firma locala Consig. Lucrarile au decurs cu aceeasi repeziciune ca si intocmirea proiectului.
Sali ca niste piscine
Toate cele patru noi constructii au fost predate in 2004, insa imediat au inceput si problemele. @