Odata pornite, ploile care guverneaza Romania de cateva luni nu se mai opresc. De-abia iesise putin soarele permitandu-le politicienilor sa se zvante in bataie cu verbe contondente - ca meteorologii au si anuntat revenirea ploilor. Odata pornit si el la inundatii, presedintele Basescu nu s-a mai oprit.
A iesit trei zile la rand printre sinistrati, pe santiere, iar ceea ce a vazut i-a intarit convingerea ca are mereu dreptate si le stie pe toate: "am in sfarsit confirmarea ca ar fi fost cea mai mare greseala sa declar starea de necesitate cand e vorba doar de cateva mii de persoane care trebuie ajutate".
Daca-i asa de mic deranjul, de ce mai cerem ajutoare de la UE si ONU? Denominarea cifrelor dezastrului l-a determinat si pe vicepremierul Seculici sa declare ca statul nu va reconstrui case in Moldova pentru sinistrati. Noroc ca ministrii Flutur si Blaga, ceva mai normali, au corectat debitul acestor viituri verbale anuntand ca guvernul colecteaza deja materiale pentru Bacau.
Ceea ce incearca de fapt dl Basescu e sa modifice rezultatele inundatiilor: ia, acolo, un procent de vieti pierdute, hectare inundate, case daramate, poduri si sosele cazute. Cu alte cuvinte, ceea ce vedeti sau vi s-a intamplat - nu-i adevarat. Exact ca girafa taranului lui Marin Preda, "asta e ceva care nu exista".
Batalia politica actuala nu vizeaza de fapt inundatiile ci alegerile anticipate iar "starea de urgenta" este podul care le leaga. PSD sustine declararea starii de urgenta pentru a bloca alegerile, iar presedintele refuza pentru a salva anticipatele. La ultimele ploi insa, acestea n-au mai iesit din birourile Aliantei.
Ministrul culturii, dna Mona Musca - cel mai eficient ministru al Cabinetului, conform sondajelor - si-a dat seama ca subiectul e impopular: "orice alt subiect in afara ajutorarii sinistratilor este un subiect i