Cativa satenii din Bistra sustin ca mafia lemnului din Maramuresul Istoric este protejata si de conducerea Judecatoriei Viseu de Sus. In spijinul afirmatiei, satenii aduc modificarile descoperite in Cartea Funciara, referitoare la zonele impadurite.
Multe dintre deciziile presedintelui Judecatoriei, Toader Hojda, sunt considerate de localnici ca fiind partinitoare (in interesul patronilor din zona).
Toader Hojda (presedintele Judecatoriei din Viseu de Sus) este acuzat de incorectitudine si de favorizarea unor potentati ai zonei. GAZETA detine documente care atesta "ciudatenii", asa cum le-au numit specialistii, legate de modificari in Carte Funciara.
Padurea Anei
Ana Sauciuc detine un contract de vanzare-cumparare, datat in anul 1929, conform caruia este mostenitoarea a 9 ha de padure situate atat langa proprietatile din composesoratul Petrova, cat si in componenta acestuia. Numai ca Judecatoria din Viseu de Sus a stabilit ca femeia nu are dreptate, Tribunalul Maramures confirmand decizia colegilor in robe.
Convinsa ca are dreptate, Sauciuc a facut plangere la PNA si asteapta raspuns la adresele catre Presedintie, Premier si Inalta Curte de Casatie si Justitie. Reclamatiile femeii se bazeaza pe faptul ca trei extrasuri de Carte Funciara (CF), solicitate in interval de cateva luni, sunt diferite, ceea ce atesta existenta unor modificari de CF!
Nicolae Pisten, ginerele lui Ana Sauciuc, imputernicit sa se ocupe de recuperarea padurii soacrei sale, sustine ca femeia detine un contract de cumparare: „nu e specificata suprafata, pentru ca pe atunci se scria de aici, pana aici. Prima data cand m-am dus la Cartea Funciara nu erau decat 3 ha de padure, apoi am descoperit 130 ha si doua modificari. In harta este modificat chiar si numa