TERAPII ALTERNATIVE Dupa 1989, din cauza aditivilor, a E-urilor din alimente, s-au inmultit considerabil alergiile alimentare, semnaleaza dr. Ioan Dumitrescu, medic specialist medicina fizica si recuperare medicala, cu competente in homeopatie si imunologie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie Bucuresti.
Alergia inseamna, de fapt, o respingere din partea organismului a unei substante, a unui factor care ii creeaza disconfort. Alergiile alimentare se manifesta prin urticarie, senzatie de sufocare, ochi inrositi si inlacrimati.
Comparativ cu celelalte anotimpuri, vara - din cauza caldurii - numarul acestor alergii creste. Una dintre metodele de tratament al alergiilor o reprezinta homeopatia, care se bazeaza pe administrarea de medicamente preparate din diverse plante, oligoelemente in dilutii foarte mari. Avantajul este ca nu prezinta efecte secundare.
Intoleranta la lactoza
Tratamentul homeopat in cazul alergiilor la fructele de sezon - caise, piersici - consta in administrarea de 2-3 ori pe zi (la 8 ore) de Pulsatilla, Sulfur - daca apare diareea. Se recomanda la interval de 3-4 ore Nux vomica pentru a indeparta senzatia de greata. "Dar alergiile la fructele de sezon pot fi cauzate de o disfunctie a organismului. Alergiile la lapte, intoleranta la lactoza, alergiile la capsuni, la produsele vegetale care nu au fost chimizate pot avea cauza genetica. Pentru a investiga cauza, este foarte importanta consultarea medicului specialist - alergolog, imunolog", ne sfatuieste dr. Ioan Dumitrescu. In cazul alergiei aparute la consumul de carne de porc (grasimi), se administreaza cateva doze de Pulsatilla, timp de cateva zile, la intervale de 3-4 ore, ca tratament de urgenta. Alergiile cauzate de consumul excesiv de carne au ca antidot Antimonium crudum, care scade nivelul de urati.
Daca chipsurile va dau batai de cap si mancarimi,