Convocarea sesiunii extraordinare a Camerei Deputatilor este un nou prilej pentru schimb de replici intre putere si opozitie. In timp ce reprezentantii coalitiei sustin ca sesiunea este necesara pentru ca prevederile legale sa fie respectate, PSD protesteaza, apreciind ca parlamentarii au fost chemati din teritoriu ca sa stea "degeaba". De astazi, deputatii vor lucra in comisii, urmand ca luni sa fie convocata o noua sedinta in plen.
Presedintele Camerei, Adrian Nastase, a sustinut ca intrunirea este inutila si nejustificata. "In loc sa ne ocupam de problemele grave din tara, noi stam sa ne jucam de-a Parlamentul cu ratificari de acorduri internationale din 2003 sau 2004. Nu este o treaba serioasa!", a declarat Nastase.
Drept replica, secretarul Camerei, deputatul PNL, Titu Gheorghiof, a spus ca legea trebuie respectata. El a invocat prevederea Constitutiei potrivit careia Camera sesizata, in timpul vacantei parlamentare, de catre Guvern, cu o ordonanta de urgenta, trebuie sa se intruneasca in termen de cinci zile pentru a dezbate respectiva ordonanta. Liberalul a adaugat ca deputatii ar putea dezbate si ordonantele de urgenta depuse la Senat, daca senatorii vor respecta toate termenele stabilite pentru dezbaterea acestor acte normative. Dupa pranz, deputatii au fost convocati intr-o scurta sedinta in plen, ca sa adopte ordinea de zi si proiectele de lege cu care a fost sesizata Camera. Potrivit documentelor existente in mapa de sedinta a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, aceasta Camera a fost sesizata de Guvern cu patru ordonante, dintre care doua pentru ratificarea unor acorduri privind readmisia persoanelor, incheiate cu Estonia si Slovacia si una prin care este modificata Legea privind organizarea studiilor universitare in acord cu procesul de la Bologna. Cea mai semnificativa ordonanta este cea referitoare la modificarea Legii privind organi