Ce legătură există între Florin Călinescu, Ion }iriac, Andreea Marin, Adrian Păunescu, Ion Cristoiu, Mircea Dinescu, Toni Grecu, Gheorghe Dinică, Tudor Gheorghe şi Andrei Pleşu? Toţi au trecut prin studioul programului de televiziune Marius Tucă Show, fără ca vreunul dintre ei să fi fost implicat, la vremea respectivă, în viaţa politică (excepţie face, fireşte, veşnicul senator Adrian Păunescu, dar prezenţa sa la Marius Tucă Show a avut cu totul altă motivaţie decît activitatea parlamentară sau de partid). Dacă privim cu atenţie această listă (completată, eventual, cu nume precum Cristian Tudor Popescu, Dan Diaconescu, Mircea Radu, Dan Negru, membrii grupului ,Vacanţa Mare" sau Marius Tucă însuşi) observăm că toate personalităţile înscrise pe ea au un numitor comun: sunt aducătoare de rating, funcţionează ca o cale sigură de captare şi/sau păstrare a interesului pentru emisiune în momentele de acalmie ale unei vieţi politice suficient de imprevizibile, precum cea de la noi.
Verde-n faţă, cartea publicată de Marius Tucă la Editura Polirom este ceea ce s-ar numi o carte de interviuri soft. Din discuţie lipsesc mizele majore, aerul este de cozerie relaxată, se vorbeşte despre tot şi despre toate, aparent fără un plan prestabilit. Primul model care vine în minte este cel al interviurilor lui George Arion cu diferenţa notabilă că acelea sugerau un grad mult mai ridicat de elaborare. La George Arion discuţia urmează un plan prestabilit, cu crescendo-uri atent calculate, în vreme ce la Marius Tucă inspiraţia de moment - şi chiar improvizaţia - joacă un rol esenţial.
Ce rost are să publici în anul 2005 o carte în care se vorbeşte despre proiectele lui Florin Călinescu la
Tele 7 abc (de care s-a ales praful, respectivul post nici măcar nu mai emite în Bucureşti), un eşec în dragoste al lui Adrian Păunescu, situaţia sitcom-urilor rom