Stadionul din Scornicesti a devenit incinta pentru cateva fabrici de textile. Echipa care, pe vremea lui Ceausescu, era in Divizia A se lupta acum sa nu retrogradeze in "D". Asa s-a risipit faima fotbalului scornicestean.
Gloria Scornicestiului a fost, pentru o perioada, echipa de fotbal a orasului. Nume care au devenit celebre au trecut pe la clubul local, FC Oltul: Dorinel Munteanu, Stangaciu, Dan Petrescu, Piturca. Atunci, era in divia A. Mai mult impinsa de la spate, e drept, in virtutea faptului ca era din localitatea de bastina a lui Ceausescu. Acum, a terminat campionatul pe locul opt in divizia C. E bun si ala, zice antrenorul secund, Marius Stan. "Bine ca nu am cazut in D", isi dezvaluie si scopul pentru care lupta acum echipa: sa nu retrogradeze.
Antrenorul secund nu se plange. E bine si asa. Jucatori mai sunt vreo 14-15, iar lotul incepe sa se reuneasca iar pentru antrenamente. Ultimul meci din campionat l-au avut cu Chimia Craiova si au batut cu 3-1. In â87-â88 au terminat pe locul patru in divizia A, dar de obicei erau pe opt, noua sau zece. Ei, s-au dus vremurile alea. Mai era si un impuls politic de la Bucuresti....
PRIME. "Erau prime de joc mari atunci. Cam 5.000-10.000 de lei, adica aproape patru salarii. Traiam bine pentru Romania, dar traiam ca orice fotbalist roman din vremurile alea. Ce privilegii aveau ei, tot pe alea le aveam si noi", povesteste Stan, si el un fost jucator la FC Oltul. Asta o stiau din vorba in vorba. La meciuri se intalneau cu alti jucatori si se intrebau: "Ma, voi pe cat jucati?" "Pai, pe atat", si faceau o comparatie. Starea clubului era alta. "Pe atunci ne permiteam sa aducem jucatori de valoare: Munteanu, Stangaciu, Dan Petrescu, Piturca, Mihali. Aveam bani, acum nu prea mai avem nimic", isi aminteste de vremurile de glorie.
CONFIDENTIAL. Acum, clubul nu-si mai plateste jucatorii. "Primim salari