Acum 20 ani se zvonea ca va deveni un mic Las Vegas. Dupa trecerea lui Ceausescu in istorie, Scornicestii s-au intors la statutul de sat. Fara apa curenta, fara gaze, fara infrastructura. Fara bani. Fara viitorul luminos prognozat de fiul satului. Ceausescu a avut o manie: sa ridice la rang de oras satul in care s-a nascut. A inaltat aici o industrie infloritoare. Insa, o data cu moartea lui Ceausescu, au intrat in pamant si maniile acestuia. Scornicestiul se intoarce incet, dar sigur la rang de asezare rurala. Apa curge doar cinci ore pe zi, iar unii locatari de la blocuri se incalzesc la soba.
"Inainte de â89 noi nu mai aveam nevoie de nimic. Puteati pune aici, la toate iesirile din Scornicesti, bariere, si nu ne mai trebuia sa avem contact cu restul tarii. Aveam de toate: fabrica de conserve, de paine, aveam abatoare, ferme de porci, fabrica de bere, fabrica de branza. Aveam tot!", asa vorbeste despre vremurile de dinainte de Revolutie unul dintre scornicestenii ramasi si acum in localitatea unde s-a nascut Nicolae Ceausescu. In prezent, fabrica de conserve s-a dus, cea de branza a dat ortuâ popii si ea. Praf s-a facut fabrica de bere. Dupa spusele primarului, a fost privatizata, si cel care a cumparat-o taie din ea si o vinde putin cate putin la fier vechi. Din oraseni prosperi, scornicestenii au devenit saraci lipiti pamantului.
LACATUS LA CUSUT. Dar tocmai aceasta saracie tine localitatea in viata, intrucat localnicii, disperati, sunt in stare sa munceasca si pe salarii de 2.600.000 pe luna. Forta de munca foarte ieftina i-a atras pe straini sa-si deschida linii de productie aici. La inceput a fost doar Intreprinderea de confectii si tricotaje GAMA, dar in jurul ei au mai aparut alte 27 de astfel de societati in domeniul confectiilor textile. Peste 2.000 de oameni lucreaza in acest domeniu, majoritatea parasindu-si dupa â89 vechile locuri