In mijlocul Bucurestiului avem o pestera: Facultatea de Medicina Veterinara. Pestera e populata de un trib, format din ginte, la rindul lor alcatuite din familii. Seful de trib este decanul Victor Crivineanu.
Urmariti in continuare componenta tribului Crivineanu, cu precizarea ca organizarea asta sociala vine la Medicina Veterinara dintr-o traditie si, ca sa nu se lase coplesita de timpurile moderne, nici de cele postmoderne, isi pregateste de pe acum fragezii urmasi.
La locul de munca dansam in familie
In fundul pesterii, linga focul sacru ce-i bugetul facultatii, sade de cinci ani, cu lant de aur la git si tigare sireata la buza, decanul Victor Crivineanu. Alaturi, poate mai inteleapta decit el, sta sotia sa, Maria Crivineanu, care preda la „Farmacologie“, iar citiva centimetri mai incolo e fiica lor, Carmen, preparator la „Genetica“.
Prodecanul, prof. univ. Iulian Togoe, de la „Microbiologie si Imunologie“, isi tine aproape fiul, pe Dorin Togoe, preparator la „Obstetrica si Patologia Reproductiei“. Conferentiar Lucian Ionita, de la „Boli Interne“, n-are ragaz nici la serviciu, caci e cu ochii pe el nevasta-sa, Carmen Ionita, sef de lucrari la „Patologie aviara“.
Prof. univ. Cornel Braslasu lucreaza si Domnia Sa alaturi de nevasta, Dana Braslasu, asist. univ., sefa de lucrari la „Patologie si Clinica Medicala“, la fel cum dr. Mario Codreanu, sef de lucrari la „Medicala“, e atent in pauza cursurilor la sotioara-i Iuliana, sef de lucrari la „Fiziologie“. Amindoi sint finii decanului Crivineanu.
Sa purcedem spre celalalt perete al pesterii, unde deseneaza cu degetul rupestre inchipuiri asist. univ. Nicolae Tudor, sef de lucrari la „Semiologie“, si-i face rost de aplauze in jurul focului sotia, Poliana Tudor, sef de lucrari la „Parazitologie“. Prof. univ. Nicolae Cornila, de la „Histologie“, lucreaz