Un deceniu dupa ce epoca www. s-a deschis la nivel global, cateva trenduri majore au iesit in evidenta, in sensul ca acestea arata cum a influentat Internetul miliarde de oameni. In tarile dezvoltate, Internetul poate fi accesat din mai multe locuri, un procentaj ridicat din populatie avand acces direct la reteaua mondiala. In SUA, de exemplu, 75% din populatie poate accesa Internetul din diverse locatii: serviciu, acasa, locuri publice. Daca ne referim si la modalitatile de conectare, acestea
Un deceniu dupa ce epoca www. s-a deschis la nivel global, cateva trenduri majore au iesit in evidenta, in sensul ca acestea arata cum a influentat Internetul miliarde de oameni.
In tarile dezvoltate, Internetul poate fi accesat din mai multe locuri, un procentaj ridicat din populatie avand acces direct la reteaua mondiala. In SUA, de exemplu, 75% din populatie poate accesa Internetul din diverse locatii: serviciu, acasa, locuri publice. Daca ne referim si la modalitatile de conectare, acestea sunt la fel de variate, mergand de la wireless sau dial-up si pana la broadband.
Tedinta este de a accesa Internetul de acasa, lucru care arata o dezvoltare a Internetului in detrimental televiziunii. In tarile din valul doi, acesul la Internet nu este atat de raspandit in randul populatiei, dar fenomenele care se petrec in tarile dezvoltate vor reprezenta un exemplu pentru ceilalti (inclusiv pentru Romania).
In momentul de fata, oricine poate posta pe Internet orice informatie care sa provoace scandaluri nationale (vezi cazul Armagedon si acuzatiile aduse lui Mugur Ciuvica). La nivel global, se intampla un fenomen logic: credibilitatea informatiei de pe Internet scade constant. Cu toate acestea, tendinta este ca Internetul sa devina sursa numarul unu de informare pentru utilizatorii sai. si cum numarul aces