La doar 28 de ani, brasoveanul Adrian Ion are deja o cariera internationala, fiind consultant financiar-fiscal in cadrul companiei Deloitte & Touche din Londra. Dupa vizita din luna mai la Bucuresti, prilej cu care a prezentat oportunitatile pe care le ofera capitala Regatului Unit, Adrian a acceptat sa impartaseasca Curierului National peripetiile intalnite pe drumul dintre orasul Victoria si Londra, al carei rezident este din 1997.
In orasul de la poalele muntilor Carpati si-a petrecut o copilarie placuta, chiar daca face parte din ultimele generatii care au avut acces limitat la programele de televiziune din perioada regimului comunist. Asemeni majoritatii acelor generatii, absenta televizorului si mai ales a calculatorului i-a dezvoltat sociabilitatea. "Am amintiri foarte placute despre copilaria mea", ne-a declarat Adrian Ion.
"Chiar ma amuza sa imi aduc aminte de cartea lui Creanga, pentru ca imediat imi amintesc de nenumaratele jocuri si peripetii pe care le-am trait impreuna cu prietenii si colegii mei. Cat despre lipsa instrumentelor media, nu era o problema pentru noi, ci dimpotriva, ne-a incurajat de mici sa fim sociabili, sa facem sport, sa citim mult si sa ne dezvoltam o constiinciozitate care ulterior este mai greu de dobandit."
Modelul profesorilor
Ca si in cazul celorlalte milioane de romani, viata familiei sale in perioada postbelica a fost afectata din plin de sistemul comunist (despre care considera ca a lovit din plin clasa muncitoare si oamenii de la sat, in ciuda faptului ca era "impachetat" ca un cadou cu fundita rosie special daruit acestor clase). Cu toate acestea, familia i-a fost intotdeauna alaturi si l-a incurajat de la o varsta frageda sa fie ambitios si sa se zbata pentru o viata mai buna pentru sine si pentru cei din jurul sau. "Mama mea, un model de modestie si onestitate, a stiut foarte bine sa c