Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a incheiat luna iunie cu un profit brut de un milion de euro, dupa ce in primele cinci luni activitatea bancii a generat pierderi ca urmare a scaderii ratei dobanzilor la sumele plasate de institutie, a declarat presedintele bancii, Eugen Radulescu.
"Plasamentele CEC au vizat, aproape in totalitate, titlurile de stat emise de Ministerul Finantelor Publice, unde dobanda, cu toate ca nu era una ridicata, a intrat pe un trend descendent incepand cu luna februarie, situatie care a afectat veniturile institutiei. Speram ca pana la finele acestui an sa recuperam pierderile din primele luni si sa inchidem exercitiul financiar cu profit", a adaugat Radulescu. El a afirmat ca ponderea CEC in sistemul bancar se situeaza la circa 5% dupa activele bilantiere si estimeaza ca, pana la finele anului 2005, institutia de credit isi va pastra cota de piata.
"Ne asteptam ca 2006 sa aduca o crestere semnificativa a activelor bancii, strategia noastra vizand ca, pana in 2010, sa ne situam pe unul dintre primele trei locuri", a spus presedintele CEC.
Conducerea CEC si-a propus ca, pana la finele acestui an, banca sa intre pe segmentul creditelor in valuta pana in luna octombrie, sa lanseze carduri de debit, atat pentru pentru persoane fizice, cat si juridice, precum si operatiuni de e-banking. CEC are un capital social de 1.497 de miliarde de lei, peste 9.000 de salariati si o retea teritoriala formata din mai mult de 1.400 de unitati.
Activele bancii s-au situat, la finele anului 2004, la circa 5,2 miliarde de lei (51.865,7 miliarde de lei vechi), rezultat care a plasat institutia de credit pe locul patru in sistemul bancar autohton. In privinta rezultatului exercitiului, CEC a consemnat un profit net de 55,2 milioane de lei (552,1 miliarde de lei vechi).
Conform lui Radulescu, in cursul acestui an circa 1.500 de sala