In prezent, in Romania, o patrime din populatie este saraca, iar dintre cei aflati in aceasta situatie, 8,6 procente sunt la nivelul de saracie extrema. In privinta nivelului de trai, Romania este raportata la tarile din Africa
"Curierul National" a lansat in urma cu doua zile campania "0% saracie". Intr-o perioada in care Romania continua sa fie macinata de probleme sociale majore, "Curierul National" incearca, alaturi de exponentii mediului de afaceri, reprezentantii confederatiilor sindicale si cei ai societatii civile, sa gaseasca solutii active care sa limiteze efectul saraciei asupra romanilor. Campania "0% saracie", derulata alaturi de Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR), Institutul National de Statistica (INS), Blocul National Sindical (BNS), Cartel Alfa si Fundatia Anaconda, va pune accent pe parteneriatul cu autoritatile locale, incercand ca, pentru fiecare zona in parte, sa identifice acele proiecte investitionale care vor fi dezvoltate astfel incat sa se schimbe accentul asupra politicilor in domeniul somajului, de la masurile de asistenta pasiva total ineficienta la masurile active.
Prima aplicare practica a acestei campanii va avea loc in judetul Calarasi, iar rezultatele vor fi prezentate pe data de 1 septembrie, in cadrul unei noi reuniuni a acestui comitet de initiativa. Alaturi de partenerii sai, Curierul National intentioneaza sa transforme acest eveniment intr-un adevarat forum civic, urmand ca reprezentantii Presedintiei Romaniei, Guvernului si Parlamentului, precum si ai confederatiilor sindicale, organizatiilor patronale si societatii civile si, nu in ultimul rand, mass-media sa gaseasca posibile solutii pentru eliminarea treptata a saraciei.
George Constantin Paunescu, presedintele UGIR:
"In timp ce o parte a factorilor de decizie este preocupata de putere sau interese mai mult sau