Guvernul a alocat 1.500 de miliarde lei vechi, adica aproximativ 42 milioane de euro pentru lucrarile de refacere a infrastructurii dupa inundatiile din luna iulie. Alte 51,2 milioane de euro vin de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.
Cele mai multe dintre contracte au fost deja atribuite firmelor de constructii, in urma unei selectii de oferte. "In una dintre ultimele sedinte de guvern am primit 500 de miliarde de lei si am facut si o rectificare interna in vederea inceperii lucrarilor de reconstructie", a declarat ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre. Atribuirea contractelor pentru refacerea infrastructurii s-a facut printr-o selectie de oferte, potrivit reglementarilor legale pentru astfel de situatii, a precizat Dobre. Refacerea totala a infrastructurii ar putea dura un an, un an si jumatate, a mai spus Dobre.
RELUAREA CIRCULATIEI. Termenul-limita pentru definitivarea lucrarilor de executie a fost fixat in lunile iulie si august pentru unele drumuri, in majoritatea cazurilor proiectantii lucrand in prezent la intocmirea proiectelor de executie. In prezent s-a reluat circulatia pe doua dintre podurile provizorii de la Maracineni. Pe o parte din drumuri circulatia urmeaza sa fie reluata provizoriu duminica, 24 iulie: DN 12 A, in zona Agas (Miercurea Ciuc - Comanesti), DN 2L, la Racoasa (intre Panciu si Soveja), DN 2, in zona localitatii Ramnicu Sarat, pe DN 25, intre Galati si Tecuci, in zona Hanu Conachi si pe DN 23, la Nanesti, judetul Vrancea.
SUPLIMENTARE. Executivul a decis in sedinta de ieri suplimentarea bugetelor a 36 de judete afectate de inundatii cu 255.000.000 de lei noi. Banii provin din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului. Fondurile sunt destinate finantarii unor lucrari urgente de refacere a infrastructurii grav afectate de inundatii. Decizia a fost luata de Executiv la propunerea