MULTE CUVINTE trebuie folosite, nu si verificate. Nu stii niciodata la ce ajungi daca te apuci sa le zgandari la inteles. Daca intrebi o mie de oameni: "Mai cetatenilor, precis stiti ce e dragostea?, toti o mie or sa raspunda ca stiu. Nu-i prudent sa-i intrebi si ce e dragostea, nu in general, ci in vietile lor, fiindca vei capata cele mai aberante definiri. Nici una la fel cu ideea ta despre iubire. Show-urile pentru masele largi ale unor pos-turi tv, in care subiectul e dragostea, iar subiectii niste anonimi ajunsi pentru prima oara in situatia de a-si dezveli, fata cu multimi de martori, povestile lor de dragoste, fac patologia unui sentiment. Asisti la explicatiile unor oameni care au cazut la un examen decisiv. Singurul lucru comun in aceste disectii pe suflet deschis e convingerea c-au ratat examenul din vina altora: a partenerilor, a familiilor, a societatii. Probabil ca asta si face vitalitatea tezei ca omul e nascut pentru dragoste. Ca exista un absolut in dragoste dat de Dumnezeu fiecaruia din noi, dar pe care nu-l aflam intreg niciodata, ci doar farame, din cauze exterioare noua.
CE INSEAMNA sa nu te mai poti bucura de clipa? Sa te duci la un McDonaldâs, sa cumperi un cornet cu cartofi prajiti, dar sa-ti ramana cartofii in gat socotind ca, din banii dati pe o suta de grame la restaurant, cumperi din piata sase kilograme si mananci cu toata familia numai cartofi prajiti toata saptamana. Asta nu-i saracie, e calicie. Saracia te rascroieste calic. Nimic din ce poate fi bun pe moment nu se mai justifica economic. Si un Buna ziua! e o risipa. Cu energia cheltuita pe un Buna ziua! care nu foloseste la nimic poti sa-ti injuri soarta in gand o zi intreaga.
PE CANALUL MEZZO, un tenor chinez, dar chinez de tot, interpreteaza pe o scena din China "Barbierul din Sevilla". Mondializarea duce la situatii contra firii. Muzica e un bun universal, dar un span