Doua evenimente care s-au suprapus intamplator provoaca, la ora actuala, un adevarat tsunami publicistic si politic in Romania.
Mai intai, "anticipatele" promovate inca de la instalarea actualei guvernari de presedintele Traian Basescu, cu scopul asigurarii unei majoritati ferme, care sa sustina legislativ guvernul in batalia impotriva "sistemului ticalosit", impus tarii de oligarhia deghizata in partid de centru-stanga, Psd-ul. Cu o majoritate fragila, amenintata incontinuu de "solutia imorala" a aliantei cu Pc-ul (fost Pur), nici o decizie majora nu a putut fi adoptata. Pc-ul a sustinut, de altfel, la presedintia Camerelor Parlamentului, pe reprezentantii Psd si a votat, de multe ori, alaturi de acesta, facand ineficient actul administrativ. Pretextul declansarii "anticipatelor" a fost, in aceasta situatie, amendarea "legilor Justitiei" - cerute de Ue in perspectiva aderarii - de catre Curtea Constitutionala. O "curte" impanata, ca multe altele, de sustinatori si simpatizanti ai Psd-ului, dispusi sa faca orice pentru a salva sistemul de privilegii si ierarhii introdus de acest "partid" in democratia romaneasca. Celalalt eveniment a fost unul natural, inundatiile care au afectat grav unele judete ale tarii, provocand drame personale pentru multi locuitori ai acestora. Inundatiile nu au avut pretext, dar au avut cauze foarte concrete (despaduriri salbatice, diguri de mantuiala), ce le-au exacerbat efectele.
Daca cel de-al doilea eveniment nu s-ar fi produs, drumul spre "anticipate" ar fi fost mult mai drept si, probabil, s-ar fi incheiat cu realizarea unei majoritati confortabile pentru Alianta Da, ce ar fi putut astfel sa declanseze procesul, vizat de presedintele Basescu, de limitare a coruptiei generalizate si de depolitizare a administratiei. Toate sondajele realizate inaintea inundatiilor indicau un scor exceptional (peste 50% din intentiile de