Aripioare de pui crocante.
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1,5 kg aripioare, 6 catei de usturoi, 500 ml zer, 3 linguri ulei de masline, sare, piper, 300 g fulgi de porumb, 100 g cascaval (uscat) ras, 1/2 lingurita piper, 60 g unt, 150 g ketchup, 100 g sos iute (cu chili).
Mod de preparare:
Se spala aripioarele de pui, se zvanta cu un prosop de bucatarie si se taie in doua la incheieturi. Se curata usturoiul, se toaca marunt si se pune jumatate din el intr-un castron, unde se amesteca bine cu zerul si uleiul de masline. Se sareaza si se pipereaza aripioarele, se pun in amestecul de zer si ulei si se tin peste noapte la frigider sa se marineze.
Se-ncinge cuptorul la 180gr., se maruntesc fulgii de porumb (in mixer) si se amesteca cu cascavalul ras si piperul de Cayenne. Se scot aripioarele din marinata, se lasa sa se scurga bine, se dau prin fulgii de porumb maruntiti si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt.
Se topeste untul, se stropesc cu el aripioarele din tava si se dau 30 de minute la cuptor, sa se rumeneasca frumos. Se servesc cu un sos preparat din ketchup, sosul de chili si usturoiul ramas, amestecate bine.
Oua cu ceapa si mirodenii
Ingrediente (pentru 10 bucati): 10 oua, 2 cepe rosii, 2 catei de usturoi, 1 ardei iute rosu, 125 ml otet de vin (alb), sare grunjoasa, 2 foi de dafin, 10 boabe de ienupar, 1 lingura boabe de mustar, 1/2 lingurita chimen, cate 3 fire de rozmarin, maghiran si salvie.
Mod de preparare:
Se fierb ouale tari, se tin putin in apa rece si se curata de coaja. Ceapa si usturoiul, curatate, se taie felii subtiri, iar ardeiul iute (fara seminte si nervuri), rondele.
Se pune la fiert otetul cu 375 ml de apa si o lingura cu sare, se ia de pe foc si se incorporeaza ceapa, usturoiul, mirodeniile si rondelele de ardei iute.
Se tin ouale - peste noapte - in fiert