Din jale s-a reintrupat PSD-ul, din jale si mal. Asa cum exista victime ale inundatiilor, asa exista si profitori. Blestemul unora s-a dovedit mana cereasca pentru Geoana si ai sai. Cu fiecare casa naruita, cu fiecare destin frant sau animal inecat, PSD a mai urcat putin in sondaje. A adunat de pe jos fiecare gaina moarta si a aruncat-o in capul puterii. Din mai si pana acum a crescut de la 22% la 30%.
Departe de mine de a face o culpa morala acestui pescuitor in ape tulburi, care este PSD-ul, in politica asta intra in regula jocului. Vreau doar sa ne lamurim. Nu apa mare a ridicat social-democratii la lupta in numele obiditilor sortii, ci spectrul anticipatelor, pentru care nu erau pregatiti. Sa ne amintim cum principalul partid de opozitie a facut figuratie cand apele au lovit in Banat si apoi in Oltenia. Desi atunci autoritatile au parut luate prin surprindere si au ripostat mai slab decat acum, PSD s-a limitat sa strige de departe. Mobilizarea sa a fost totala abia cand reforma justitiei s-a lovit de Curtea Constitutionala, controlata de PSD, si liberal-democratii au amenintat cu intoarcerea la popor.
Abia atunci PSD-ul a constatat ca poporul era inundat si i-a cerut presedintelui Basescu sa declare starea de urgenta. Calculul era simplu: daca o face, devine prizonierul ei, in timpul starii de urgenta presedintele nu poate dizolva Parlamentul, si cat timp exista Parlament, nu se pot convoca alegeri anticipate. Daca Basescu refuza, asa cum a si facut, il vor acuza ca nu-i pasa de sinistrati. Un fel de win-win game, in care PSD-ul castiga in ambele variante. Iliescu a iesit la rampa, cu autoritatea sa de vechi hidrolog, si-a cerut instituirea starii de urgenta. E drept ca el i-a spus de necesitate, dar asa ceva nu mai exista in legislatie, e o notiune de pe timpuri, ce sa-i faci, varsta. Simpla lectura a legii privind starea de asediu si de urge