Poza de familie in care premierul, incadrat de cativa lideri judeteni, a iesit public dupa intalnirea de la Casa Dante pentru a anunta triumfator ca partidul il sustine fara rezerve e doar in aparenta linistitoare in ceea ce il priveste. Pusi fata in fata cu seful Executivului si presedintele partidului, liderii liberali din teritoriu s-au ferit evident sa-l infrunte direct, preferand s-o scalde diplomatic, declarandu-se adeptii unitatii interne. Asteptand sa vada cum se vor aseza in viitor apele, sefii filialelor judetene, chiar daca se asaza disciplinat in spatele actualului presedinte PNL, trag intre timp cu ochiul si la Theodor Stolojan.
Oricum, acest gen de manifestari de sprijin au putina valoare in practica. Sa ne amintim ca, in urma cu 6 ani, si Radu Vasile, pe atunci prim-ministru si secretar general al PNTCD, primea acelasi tip de asigurari linistitoare, pentru ca peste jumatate de an sa fie debarcat. In plus, sefii de filiala nu exprima in mod necesar starea de spirit generala din partid, ei fiind destul de legati prin interese de toate felurile de echipa de la Palatul Victoria. Asa ca actualul sprijin intern pentru seful partidului, care acum pare solid, se poate evapora mai repede decat s-ar crede la prima vedere.
Dar pana la urma marea problema a liberalilor nu este ce se va intampla cu Calin Popescu Tariceanu, ci faptul ca nu au nici un fel de strategie politica coerenta pe termen lung si nici lideri care sa fie in stare sa o formuleze. Spre exemplu, ratarea demersului de fuziune cu PD, care s-ar fi putut face destul de facil la inceputul anului, li se datoreaza in buna masura. Or, in lipsa fuziunii, s-a declansat in mod inerent competitia in interiorul Aliantei D.A., asa cum avertizase de multa vreme fostul presedinte liberal Valeriu Stoica, ceea ce permite PSD sa pescuiasca acum cu succes in apele tulburi provocate de falia determi