Luna august vine cu concedii pentru aproape toata lumea. Bancile au pregatit produse specifice pentru aceasta perioada pentru a-i agata din piata pe cei care n-au reusit sa puna deoparte bani pentru vacanta de vara. Ofertele nu difera foarte mult. In general este vorba de dobanzi mari, pentru ca tipul creditului o impune oarecum, in sensul ca nu este deloc anormal sa nu-ti faca placere sa platesti rate pentru un lucru atat de putin palpabil ca "vara trecuta". Sumele minime ce pot fi contractate scad si pana la 600 de lei noi, in timp ce maximele nici nu sunt specificate in unele cazuri. Cert este ca imprumutul pentru vacanta este o solutie, dar una destul de "piperata".
Finansbank nu cere girant, dar cere dobanda
Perioada de creditare la Finansbank pentru un credit de vacanta este intre una si 12 luni. Valoarea creditului este cuprinsa intre 200 si 4.000 de euro sau echivalent lei si dolari. Un avantaj este ca avansul este zero si nu se solicita girant. Rambursarea creditului se face in rate fixe lunare egale, care cuprind atat principalul cat si dobanda lunara. Dobanda de baza la lei este de 23,90%, iar la euro si la dolari este de 9,5%. Dobanda anuala efectiva (DAE) este insa de 36,92% la lei si de 13,43% la valuta.
Conditia de baza este ca eventualii clienti sa fie incadrati cu contract de munca pe o perioada nedeterminata sau determinata cu conditia sa acopere intreaga perioada de acordare a creditului plus 3 luni. Banca sustine ca aprobarea cererii de credit se face in maximum 24 de ore.
Voiaj BCR, pentru sejururi in strainatate
BCR da credit pentru petrecerea de sejururi in strainatate. Banii se acorda persoanelor fizice atat pentru excursii organizate de societati de turism cat si pentru cele pe cont propriu.
Se acorda pentru plata costului sejurului, inclusiv a cheltuielilor de transport si a alt