Pachetul de legi privind reforma in justitie promovat de Executiv si ciuntit de Curtea Constitutionala va putea fi supus unui referendum. Senatorii juristi au eliminat, la propunerea pesedistului Serban Nicolae, intreg articolul 12 al Legii privind organizarea si desfasurarea referendumului unde erau enumerate toate problemele de "interes national" pentru care putea fi organizat referendum.
Acelasi Serban Nicolae a facut imposibila participarea lui Traian Basescu la o eventuala campanie electorala in favoarea Aliantei D.A., sub acoperirea unei campanii pentru referendum.
Pesedistul a propus ca referendumul sa nu se poata sub nici o forma organiza in acelasi timp cu alegerile prezidentiale, parlamentare si locale, pe motiv ca "rezultatele alegerilor ar fi influentate de ofertele electorale". Cu toata opozitia senatorilor PNL, PD si UDMR, amendamentul pesedistului a fost adoptat.
Votul care a inclinat balanta a fost al conservatorului Gavrila Vasilescu, care de fiecare data cand se dezbate un proiect de lege important uita ca face parte din Coalitia aflata la guvernare si trece in barca Opozitiei. Udemeristul Peter Eckstein Kovacs a incercat sa justifice intentia Guvernului, spunand ca "daca se organizau impreuna costa mai putin".
Tradarea lui Vasilescu l-a adus pe liberalul Nicolae Vlad Popa in pragul disperarii. "Nu stiu ce sa-i mai fac. L-am reclamat si la CNC, am cerut si conducerii partidului sau sa-l schimbe din comisie si tot degeaba, voteaza numai cum vrea", a spus Popa.
Pachetul de legi privind reforma in justitie promovat de Executiv si ciuntit de Curtea Constitutionala va putea fi supus unui referendum. Senatorii juristi au eliminat, la propunerea pesedistului Serban Nicolae, intreg articolul 12 al Legii privind organizarea si desfasurarea referendumului unde erau enumerate toate problemele de "interes na