Galatiul nu se numara printre cele mai frumoase orase din Romania si nici printre cele mai bogate. De fapt, este unul dintre cele mai sarace, cu un somaj foarte ridicat, un potential turistic scazut si fara perspective pentru absolventii multor facultati.
Orasul situat langa Dunare a fost adesea identificat cu combinatul siderurgic, principalul furnizor de locuri de munca, pe vremea comunismului, pentru locuitorii din zona Moldovei.
Aceasta mega-uzina de otel, care intretinea sute de mii de romani, a fost cea mai de pret comoara a orasului si toate afacerile mari, mai mult sau mai putin legale, se invarteau aici. Dupa caderea comunismului cat si dupa privatizarea combinatului, cele mai grase contracte au migrat spre o serie de institutii publice conduse de diversi politicieni (Primarie, Consiliul Judetului, Prefectura, s.a.m.d.).
Pe baza unor contracte corecte sau paguboase, incheiate de stat cu diverse firme, s-au scurs pana acum anual sute de mii de miliarde, care au intrat direct in conturile unor firme - o parte apartineau unor diversi mahari sau aveau legaturi cu mediul politic.
In felul acesta au fost construite la Galati adevarate imperii financiare. Afaceristii care nu s-au folosit parghiile politice in acest oras sunt putini, dar au reusit sa isi caleasca in timp firmele si sa le faca profitabile si dupa ce valul unei guvernari a trecut.
Cotidianul Impartial va prezinta o radiografie a mediului de afaceri din judetul Galati cu toti cei care invart legal sau ilegal sute de miliarde.
Luxten +Transpec, stapane la Galati
Consiliul Judetului Galati a fost si este considerat o mana cereasca pentru toti cei care si-au dezvoltat firmele si implicit si-au marit cifra de afaceri prin intermediul banilor de l