Afacerile merg, incep sa curga banii, iar acestia trebuie pusi bine. Cativa investitori autohtoni au descoperit ca se pot face afaceri bune din grija fata de banii altora. Principalii clienti ai companiilor producatoare de case de bani si seifuri din Romania sunt companiile multinationale, institutiile financiar-bancare, societatile cu o cultura a sigurantei, in mare parte importata.
In 1960, Frank Sinatra, Dean Martin si restul "gastii" Rat Pack dadeau nastere unui film care a ramas un adevarat "clasic in viata": Ocean''s 11.
Remake-ul din 2001 al lui Steven Soderbergh s-a dovedit "si mai tare" decat prima versiune cinematografica: seiful casinoului devenise "la fel de sigur precum un depozit de rachete nucleare".
Partea cu seiful a fost, in mod firesc, actualizata in film dat fiind ca, in viata de zi cu zi, gradul de siguranta al caselor de bani a sporit, iar afacerea in sine a inceput sa se dezvolte si in tarile est-europene unde, pana mai ieri, capitalismul era un principiu de dictionar. Nici in acest domeniu Romania nu face exceptie de la regula, cateva firme autohtone producatoare incercand sa "sparga" o piata plina de importuri si seifuri necertificate.
Securo Tech SRL, o firma aradeana cu capital integral german, a inceput sa functioneze in 1996, fiind infiintata de Burg-Wachter KG Germania, o societate cu traditie in domeniul mecanismelor si produselor de tehnica de securitate.
Initial, compania producea lacate, dar folosindu-se de infuzia de know-how, utilaje speciale si cursuri de specialitate a personalului, s-a dezvoltat foarte repede, ajungand azi sa produca mai multe tipuri de lacate, broaste, casete de valori, casete pentru chei, dulapuri de valori si case de bani in gradul I si II de siguranta la efractie.
"Casele de bani se produc in cinci tipodimensiuni, iar ca sistem de inchi