Balkan Petroleum, societate inregistrata in Marea Britanie, avea obligatia de a notifica aceasta tranzactie in termen de 30 de zile de la finalizare. Potrivit CC, acest lucru nu s-a intamplat. Oficialii Balkan Petroleum sustin insa ca vor ataca in instanta decizia CC, intrucat nu se indeplinesc conditiile ca cifra de afaceri a companiilor care fuzioneaza sa fie de minimum 4 milioane de euro, nivel peste care trebuie sa se notifice autoritatea de concurenta. Intr-un comunicat al Balkan Petroleum se arata ca, pe 20 octombrie 2004, societatea a primit de la CC o adresa prin care i se aducea la cunostinta ca daca preia controlul asupra Rafo prin fuziune nu este nevoie de notificare.
Statul se judeca cu Rafo
In noiembrie anul trecut, fostul executiv a adoptat o ordonanta prin care, practic, stergea cu buretele datorii la Rafo in valoare de aproape 17.000 miliarde lei pe ultima suta de metri de guvernare. Acestea au fost convertite in actiuni ale Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Rafo.
In prezent, statul incearca sa iasa din actionariatul unei firme care are sanse mari sa intre in faliment.
?Sunt mai multe litigii. Pana acum, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a obtinut o decizie favorabila la recursul intentat la Curtea de Apel din Brasov. Dosarul a fost mutat la cererea noastra de la Bacau la Brasov. Este vorba despre actiunea prin care am contestat calitatea de actionar al Rafo. Statul n-a votat pentru conversia datoriilor in actiuni?, explica Sebastian Bodu, presedintele ANAF. El sustine ca pana ce statul sa aiba cu adevarat dreptul sa ceara inapoi banii acumulati in contul datoriilor Rafo, va mai trece destul timp. ?Trebuie luat de la capat tot planul de reorganizare daca structura actionariatului se schimba. De aceea, am mai intentat o actiune in justitie pentru confirmarea planului de r