Tranzactiile cu pamant de milioane de euro din zonele periferice ale municipiului Timisoara ar putea fi bulversate, in aceste zile, de proprietarii de teren din Giroc. Acestia sunt la un pas de a se rascula impotriva autoritatilor locale, dupa ce au constatat ca pamanturile pe care au acte de proprietate au fost date revolutionarilor.
"Nu avem nimic impotriva ca revolutionarii sa primeasca pamant, insa nu pot fi pusi in posesie pe terenurile noastre. Avem acte din care reiese ca detinem aceste suprafete de 50-60 de ani si trebuie sa ne luptam pentru a ne fi retrocedate.
Nu cred ca revolutionarii au iesit in strada, ca si noi toti, pentru a ajunge deasupra legilor care garanteaza proprietatea", a afirmat Rodica Dene, din Chisoda. Cu ajutorul unei harti topografice aduse de la Szeged, din Ungaria, aceasta a reusit sa demonstreze, cu exactitate, ca bunicii sai au avut in proprietate, pe teritoriul comunei, aproape patru hectare de teren.
De altfel, Rodica Dene - unul dintre cei 221 de localnici care revendica 473 de hectare, evaluate la aproape 20 milioane de euro - a si castigat in instanta, in urma cu cateva zile, dreptul de a i se elibera titlul de proprietate de catre Comisia Judeteana de Fond Funciar de pe langa Prefectura Timis.
Unul dintre cele mai mari scandaluri imobiliare din zona orasului de pe Bega nu ar fi izbucnit niciodata daca fostul ministru al Agriculturii, Ilie Sarbu (PSD), nu ar fi promovat, in preajma alegerilor locale din 2004, o hotarare de Guvern prin care oferea revolutionarilor timisoreni 403 hectare de teren.
Intentia era clara - sustinerea in alegerilor locale, fapt care a si fost consfintit prin semnarea unui protocol prin care revolutionarii se angajau sa sprijine candidatura candidatului PSD, Horia Ciocarlie, la Primaria Timis