Judecatoria de la Sangeorgiu de Padure (judetul Mures) nu a functionat nici macar o zi, desi a fost inaugurata cu mare tam-tam de catre PSD in timpul campaniei electorale pentru alegerile generale din 2005, la cererea UDMR. Mai mult, la nici un an de la inaugurare, Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) cere inchiderea acesteia sau transformarea ei in sediu secundar al altei instante.
De asemenea, un raport la CSM demonstreaza ca atat ministrul Justitiei de pe atunci, Cristian Diaconescu, cat si presedintele Curtii de Apel Targu-Mures, Floarea Grosu, prezentau date eronate la momentul inaugurarii noii instante.
Astfel, intr-un raport al CSM se arata ca numarul dosarelor din aria de competenta a Judecatoriei Sangeorgiu de Padure instrumentate la institutia similara din Sighisoara a fost de circa 350, cu mult sub cifra promovata de cei doi oficiali care afirmau ca anual pe rolul instantei vor intra 1.000 de dosare.
Pentru ca investitia de aproape 6 miliarde lei de la Sangeorgiu de Padure sa nu capete alta destinatie si nici sa nu se poata afirma ca au fost bagati bani degeaba in cladirea respectiva, CSM a propus ca aici sa fie infiintat un sediu secundar al Judecatoriei Sighisoara, dar si rearondarea unor localitati judecatoriilor din judetul Mures.
Ar urma, astfel, ca spre sediul secundar sa fie dirijate cauzele din localitatile arondate, alaturi de comuna Vetca, dar si mai multe localitati care tin in prezent de competenta Judecatoriei din Targu-Mures, cum ar fi localitatile Eremitu, Hodosa, Magherani, Miercurea Nirajului si Vargata.
Referendum impotriva unui proiect al CSM pe Valea Nirajului
Acest lucru a provocat, insa, reactia populatiei din zona care asteapta de cativa ani ca Judecatoria de la Sangeorgiu de Padure sa devina fu