Antricoate de porc in marinata cu miere.
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 catel de usturoi, 2 lamai, 100 ml ulei de masline, 3 linguri miere lichida, 4 antricoate de porc, sare, piper.
Mod de preparare:
Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se spala lamaile cu apa calda si se sterg cu un servet. O lamaie se taie felii, iar cealalta se stoarce dupa ce s-a dat coaja pe razatoare. Se amesteca zeama si coaja rasa cu uleiul, mierea si usturoiul, se fixeaza feliile de lamaie - cu scobitori - pe feliile de carne si se lasa apoi sa se marineze in sosul preparat anterior, cateva ore, la frigider. Se pun antricoatele marinate pe gratar, se lasa sa se prajeasca aproximativ 5 minute pe fiecare parte si se condimenteaza cu sare si piper.
Cotlete de miel
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 catel de usturoi, cca 200 ml ulei de masline, sare, piper, 3 linguri rachiu de vin (coniac), 8 cotlete de miel.
Mod de preparare: Se curata usturoiul, se taie feliute subtiri si se amesteca cu uleiul, coniacul, sarea si piperul. Se pun cotletele in marinata astfel preparata si se lasa sa se fragezeasca cateva ore la frigider. Se scurg bine si se tin pe gratar cate 3 minute pe fiecare parte.
Lipie umpluta cu telemea si menta
Ingrediente (pentru 4 persoane): 50 g cascaval, 150 g telemea, 1 lingura ulei de masline, 4 linguri lapte, piper, nucsoara, 1/2 legatura menta proaspata, 2 lipii mai mici.
Mod de preparare: Se da cascavalul pe razatoarea mica si se amesteca cu telemeaua (moale), uleiul si laptele. Se condimenteaza cu piper macinat si nucsoara rasa. Se spala menta, se zvanta, se aleg frunzulitele si se toaca marunt. Se taie lipiile in doua (pe orizontala), se ung cu amestecul de branza, se presara cu menta si se lipesc jumatatile doua cate doua. Se invelesc in folie de aluminiu si se coc pe gratar circa 5 minute pe