Fructele nu se mai strica usor daca in apropierea lor puneti un dop mai mare din pluta. El absoarbe umiditatea si impiedica fermentarea.
Fructele inca verzi se coc usor daca le puneti intr-o punga de plastic perforata, pentru ca aerul sa poata circula.
Un fruct proaspat taiat poate fi conservat fara sa se strice, daca il puneti cu partea umeda pe o farfurioara in care ati varsat putina apa sarata. Apoi il clatiti.
Ceapa tocata nu se mai innegreste la prajit, daca inainte de a o pune in uleiul incins, o pudrati cu faina.
Strugurii se conserva foarte bine daca sunt tinuti in cutii de carton, pe fundul carora se presara un strat de rumegus de lemn.
Nucile gaunoase se deosebesc de cele sanatoase prin scufundare in apa. Cele stricate se ridica la suprafata.
Nucile se conserva foarte bine daca sunt puse in cutii, intre straturi de nisip umed.
Ouale se conserva multa vreme daca sunt scufundate cateva secunde in apa clocotita.
Pestele ramane foarte proaspat mai multe zile, daca se infasoara intr-o panza inmuiata intr-o solutie de o jumatate de litru de otet, in care se dizolva doua lingurite de zahar. Stoarceti panza si inveliti pestele, nu inainte de a-l sara.
Ceapa n-o sa va stoarca lacrimi cand o taiati, daca o treceti in prealabil printr-un jet de apa fierbinte, apoi de apa rece. Daca tot pisca, infigeti in varful cutitului cu care taiati un miez de paine.
Pestele prajit nu se mai lipeste de fundul tigaii, daca in loc sa-l tavaliti prin faina, il tavaliti prin zeamil.
Heringii si sardelele se desareaza perfect, daca le inmuiati o ora in lapte proaspat. Fructele nu se mai strica usor daca in apropierea lor puneti un dop mai mare din pluta. El absoarbe umiditatea si impiedica fermentarea.
Fructele inca verzi se coc usor daca le puneti intr-