In acest moment Guvernul Tariceanu se afla in imposibilitatea de a-si impune punctul de vedere. Exista "portita" emiterii unor ordonante, dar si acelea pot fi modificate sau pur si simplu trantite la vot asa cum s-a intamplat la ultima sedinta a Senatului.
Executivul mai traieste doar gratie aparatului care-l mentine artificial in viata, la care a fost conectat pentru a se lasa impresia ca Alianta si partenerii ei conduc tara.
Cu oamenii trimisi de Voiculescu prin diverse functii, nici nu-i de mirare ca a devenit vulnerabil. La inceput a fost refuzul inlaturarii lui Nastase si Vacaroiu din fruntea celor doua Camere ale Parlamentului.
Dupa care "alesii" PUR nu s-au mai sfiit sa voteze alaturi de pesedisti.
Dar cine mai conduce acum PSD? Teoretic, partidul are doi presedinti. Geoana si Nastase. Insa ei nu se inteleg. Fiecare doreste sa demonstreze ca el e bossul.
Mircea Geoana spera ca in intervalul de doi ani, cat a fost mandatat la Congres, sa realizeze totusi ceva in calitate de presedinte. Inca se bucura de notorietatea pe care i-a conferit-o functia de ministru de Externe.
Dar in afara de ziaristii convocati la conferintele de presa nu-l prea asculta nimeni. Adrian Nastase si acum se comporta ca pe vremea cand era sef plin, neacceptand sa fie vioara a doua. El dispune de relatii stranse cu unii baroni locali si are fraiele puterii la Camera Deputatilor.
Pe care Geoana ar vrea sa i le taie pentru ca stie ca Nastase, in calitate de presedinte al Camerei, dispune de un ascendent asupra parlamentarilor PSD. Pe fondul conflictului deschis dintre cei doi, partidul s-a aflat in mare impas atunci cand s-a pus serios problema mobilizarii pentru anticipate. I-a salvat Ion Iliescu, sugerandu-le argumente pentru contraatac.
De unele dintre ele a profitat si premierul Tariceanu.
Chiar s