Sfantul Apostol Andrei a locuit aici atunci cand a venit sa ii crestineze pe locuitorii din Dacia Mica. Grota in care a stat Sfantul a fost folosita ca staul de oi, dar acum este loc de pelerinaj si rugaciune.
Intrarea in pestera este impunatoare, dar este construita de curand. Din tavan picura o dara de apa, iar in jur, icoane asezate pe pereti. In stanca pesterii sunt scobite doua paturi, iar daca mai inaintezi putin ajungi spre un altar. Tacerea domneste in grota in care a locuit "Cel dintai chemat la Apostolie", fratele Sfantului Petru, un om care l-a cunoscut pe Mantuitor. "Avem Noul Testament care ne spune ca Sfantul Andrei a venit pe vechiul pamant al Daciei Mici, adica aici in Dobrogea pentru a propovadui crestinismul. Avem povestea pastrata din tata in fiu, plus visul pe care l-a avut de trei ori avocatul Jan Dinu. Dar nu exista nici o dovada scrisa ca aici a stat Sfantul Apostol", ne spune unul dintre calugari.
GAZDUIRE. Se spune ca in aceasta zona a existat un puternic centru spiritual al zeului Zamolxe. Preotii l-au gazduit pe Sfantul Andrei, care a gasit aici intelegere. Spre biruinta lui Hristos, vehii preoti ai lui Zamolxe au fost crestinati si au devenit primii episcopi din aceasta zona. Innal, dacul binecredincios, se spune ca a fost unul dintre primii preoti pe care Sfantul Andrei i-a gasit la pestera, impreuna cu ucenicii Rimmal si Pinnal. Nu se stie exact cat a stat Apostotul aici, dar se spune ca de aici si-a trimis ucenicii sau a plecat impreuna cu ei sa propovaduiasca. Nu doar Sfantul mergea la oamenii din zona. Veneau si acestia la el sa fie botezati. Locul a ramas in memoria oamenilor ca pestera in care Sfantul a trait si s-a rugat.
DESCOPERIRE. Sute de ani au trecut si grota a ramas ascunsa in muncii macinati ai Dobrogei. Nu se stie exact ce s-a mai intamplat. Doar un teolog francez a gasit o harta veche din 1564, in care e