Iminenta debarcare din functie a procurorului sef al Parchetului National Anticoruptie, Ioan Amarie, a declansat deja lupta pentru putere. Procurorul Adrian Horia Miclescu, adjunctul PNA, a demarat din timp strategia de preluare a scaunului de sef al institutiei, prin a sublinia in fata presei esecurile inregistrate de PNA in lupta impotriva marii coruptii.
Miclescu denunta sobru implicarea fostului partid de guvernamant in anchetele PNA si propune restructurari masive. Suparat-foc pe oamenii PSD infiltrati pe frontul anticoruptie, pe care ii vede vinovati de majoritatea esecurilor, Miclescu uita sa treaca in revista si dosarele in care a fost direct implicat si care au fost inchise cu NUP-uri scandaloase.
Surse judiciare sustin ca este foarte posibil ca tronul lui Amarie sa ramana vacant dupa 3 august, data la care va avea loc o sedinta a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), in timpul careia se va cere capul sefului PNA.
Scandalul declansat de ministrul Justitiei, Monica Macovei, care a demonstrat cu fiecare ocazie inutilitatea PNA, a avut ca efect condamnarea sefului acestei institutii, Ioan Amarie. Primul care a adulmecat mirosul de cadavru s-a dovedit a fi chiar adjunctul lui Amarie, procurorul Adrian Horia Miclescu.
Ca sa fie sigur ca seful sau nu mai poate fi resuscitat, Miclescu s-a apucat sa-l sufoce cu o serie de afirmatii prin care critica ferm activitatea PNA, ca urmare a managementului defectuos si otravirii acestei institutii de oamenii PSD.
Momentul pe care Miclescu si l-a ales pentru a declansa atacul nu este deloc intamplator, in conditiile in care, miercuri, la sediul CSM urmeaza sa aiba loc o sedinta in timpul careia se preconizeaza ca magistratii vor cere demisia lui Ioan Amarie.
Cu toate ca pe ordinea de zi a sedintei CSM sunt trecute cu totul alte probleme, surse din c