Locuitorii Hunedoarei risca sa se imbolnavesca chiar de la apa care curge la robinetele din apartamentele lor din cauza ca statiile care trateaza apa, folosesc pentru purificarea ei clor in exces, un element chimic toxic pentru organismul uman.
Una din sursele de alimentare cu apa ale Hunedoarei este lacul de acumulare Cincis, pe a carui suprafata plutesc in voie gunoaiele si mizeria, aruncate de localnicii mai multor sate din imprejurimi. Deseori, printre reziduurile menajere provenite de la vilele de pe malul lacului au fost gasite si animale moarte.
Hoiturile, in stare de putrefactie, nu intra in responsabilitatea nimanui, dar sunt un focar de infectie pentru toata lumea.
Singurul om care a remarcat si sesizat acest lucru este Viorel Raceanu, consilier local. La sedinta Consiliului Local, protestul sau nu a fost luat in seama de ceilalti colegi, toti prea grabiti sa voteze hotararile si sa plece apoi din caldura insuportabila in care s-a desfasurat intrunirea.
Consilierul a spus ca nu vrea sa sperie localnicii cu afirmatiile sale, dar trebuie facut ceva, cat mai repede, pentru ameliorarea situatiei. "Solutia ar fi achizitionarea de catre statia de tratare a apei din Hunedoara a unei instalatii de ozonizare, deoarece clorul cu care este tratata apa, mai ales cea adusa de la Cincis, este nociv pentru oameni".
El a mai afirmat ca statia de epurare din Hunedoara nu poate trata in intregime apa si cei de la ApaProd ar trebui sa se implice cu adevarat in solutionarea problemei, altfel, in curand vom asista la imbolnaviri in masa.
Apa bauta de hunedoreni provine din trei surse: un izvor subteran de la Sanpetru, raul Barbat de la muntele Hobita si amontele lacului Cincis.
Apa de la izvorul subteran era adusa de la