Francizorul roman de restaurante italiene HappyFood planuieste deschiderea a inca trei restaurante pana la sfarsitul acestui an, pe langa cele cinci restaurante deschise deja, de la inceputul anului.
"Avem in prezent cinci restaurante in Arad, Iasi, Brasov, Ploiesti si vrem sa deschidem inca trei pana la sfarsitul anului, la Piatra-Neamt si Bucuresti. Investitia intr-o locatie de acest gen depinde de conceptul restaurantului si variaza intre 50.000 si 120.000 de euro", a spus Horia Blid, Logistics Manager la HappyFood Romania.
Din cele cinci restaurante HappyFood prezente pe piata romaneasca, doar cel de la Arad apatine francizorului pentru Romania, restul apartinand francizatilor acestuia.
"Primul restaurant l-am deschis la Iasi pentru ca de acolo am primit prima cerere, iar acum avem foarte multe cereri de franciza si trebuie sa analizam atent carei companii ii acordam dreptul de a deschide un restaurant HappyFood", a spus Blid.
Suprafata unei locatii de acest gen variaza intre 50 si 400 de metri patrati si are in jur de 10 angajati. Initial, compania comercializa doar pizza si paste italienesti, extinzandu-si apoi oferta si cu produse din pui si hamburgeri.
Blid a precizat ca cifra de afaceri medie anuala a unui restaurant HappyFood este de 6-7 miliarde de lei vechi (170.000-200.000 de euro). El a adaugat ca un restaurant necesita doua luni de pregatire a activitatii din partea celor care acorda franciza si de aceea e greu ca ritmul de locatii deschise sa fie mai mare de 5-6 restaurante pe an.
Compania a investit pana acum doar in campanii de promovare la nivel local, in orasele in care sunt prezente restaurantele sale. Valoarea acestei investitii a fost de 30.000 de euro, dar planuieste sa aloce un buget de 100.000 de euro pentru promovarea restaurantelor la nivel national.