Popescu a declarat public ca orice intreprindere care nu-si poate plati datoriile trebuie sa fie pana la urma executata silit, iar "Tractorul Brasov" a beneficiat dupa 1990 de nenumarate ajutoare desi nu si-a putut plati datoriile.
Ministrul a mentionat ca pozitia sa fata de situatia de la "Tractorul Brasov" era cunoscuta, pentru ca anterior a anuntat ca nu va semna o astfel de decizie. "Atunci cand s-a pus aceasta problema in Guvern nu am facut decat sa urmez aceasta decizie", a spus ministrul Finantelor. "Cred ca era timpul ca la un moment dat sa se termine aceasta sarabanda a ajutoarelor si aceasta risipa de bani", a spus Popescu. Sub falsul argument ca "nu putem lasa acea intreprindere, indiferent ca e vorba de Tractorul sau de alta mult mai mica, pentru motivul ca 100, 1.000, 2.000 de oameni ar ramane fara slujba, noi alocam mult mai multi bani de la bugetul statului, deci luam de la toti ceilalti pentru a oferi unor oameni iluzia ca ei muncesc eficient si ca cei 200-300, 1.000 sau cati or fi au o slujba", a adaugat Popescu. Potrivit ministrului Finantelor, in aprilie a mai existat o hotarare a Guvernului Tariceanu, pe aceeasi problema, suma cu care era subventionat Tractorul fiind de 250 de miliarde lei. "Eu m-am opus si atunci", a continuat Popescu, "de aceea nu cred ca eu am venit sa joc rolul talibanului in acest Guvern". "Am avut discutii cu directorul fabricii Tractorul, cu oficialitati din Brasov, cu ministri din cabinet care-mi spuneau cu totii ca investitorii sunt la poarta intreprinderii si e pacat sa-i pierdem acum dupa ce am pierdut atatia bani cu astfel de intreprinderi. E pacat ca acum sa nu prindem aceasta ocazie de a privatiza Tractorul", a mai precizat ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu.
Popescu a declarat public ca orice intreprindere care nu-si poate plati datoriile trebuie sa fie pana la urma executata silit, iar "Tractor