Reprezentantii patronatelor si sindicatelor considera ca ministrul Finantelor are una dintre cele mai slabe prestatii din randul ministrilor care compun cabinetul condus de Calin Popescu Tariceanu
Dupa sapte luni de la instalarea Guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu la Palatul Victoria, liderii confederatiilor sindicale si patronale contabilizeaza care au fost realizarile si esecurile actualului Executiv. Lipsa dialogului social, incoerenta fiscala sau lupta impotriva coruptiei au fost catalogateca fiind cele mai mari probleme cu care se confrunta Guvernul Tariceanu. Cu retinere, patronii si sindicalistii au enumerat totusi si cateva realizari pozitive.
Bogdan Hossu, presedintele "Cartel Alfa": "Politica fiscala e inexistenta"
"La capitolul realizari pozitive e de mentionat modificarea Codului muncii. Guvernul a inteles in cele din urma ca solutia o reprezinta gasirea unei cai de intelegere cu partenerii sociali. Tot in aceasta categorie ar intra recalcularea pensiilor. Nerealizari sunt, din pacate, o multime, iar promisiunea din campania electorala prin care eram asigurati ca vom avea un trai mai bun se dovedeste a fi departe de adevar.
Constat ca politica fiscala este inexistenta, iar lipsa dialogului social va duce la efecte negative majore. Efectul privatizarilor e ca si inexistent, pentru ca in continuare investitiile sunt facute cu bani publici, nu din aportul investitorilor. La fel, in domeniul combaterii coruptiei nu s-a realizat mare lucru. Pentru mine nu exista un ministru perfect, dar cred ca Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor, a facut pasi importanti. Cu fostul ministru al Culturii, Mona Musca, nu am avut probleme, dar consider ca a fost un ministru bun. La cealalta extrema, in topul ministrilor incompetenti se afla ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre.
Un ministru