Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat, ieri, cu unanimitate de voturi, cererile de pensionare formulate de seful Parchetului National Anticoruptie (PNA), Ioan Amarie, si de adjunctul Gheorghe Suhan, astfel ca propunerea de revocare a celor doi ramane fara obiect.
In ceea ce priveste propunerea de revocare din functie a celorlalti sase procurori, formulata de ministrul Justitiei, aceasta a fost discutata, cu titlu consultativ, de catre reprezentantii Consiliului Suprem al Magistraturii, dar decizia finala va apartine sefului statului, Traian Basescu.
Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat solicitarile de eliberare din functia de magistrat prin pensionare, primite luni din partea procurorului Gheorghe Suhan si a sefului PNA, Ioan Amarie.
Plenul CSM s-a reunit, ieri dimineata la ora 10.00, pentru a discuta unele masuri privind aplicarea noilor legii privind reforma Justitiei, inchirierea unui imobil drept sediu al CSM, eliberari din functia de magistrat, numiri in functie, precum si 33 de note si adrese ale unor directii din CSM ori venite din partea altor institutii.
De asemenea, Plenul a supus dezbaterii cererile de pensionare formulate, luni, de procurorul general al PNA, Ioan Amarie, precum si de adjunctul sau, Gheorghe Suhan, coordonatorul Sectiei a II-a a Parchetului Anticoruptie.
Sedinta Plenului CSM a inceput in absenta ministrului Justitiei, Monica Macovei, in sala aflandu-se, insa, procurorul Gheorghe Suhan, ca reprezentant al PNA.
Doar unul din cei opt magistrati vizati de revocare s-a regasit pe ordinea de zi a sedintei Sectiei pentru procurori. Acesta este Alexandru Chiciu, care solicita eliberarea de la conducerea Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie si revenirea pe un post de procuror in cadrul Parchetului National Anticoruptie.
Contactat telefoni