Florin Georgescu, Mihai Tanasescu, Dan Ioan Popescu, Nicolae Vacaroiu... si lista ar putea continua... cu fruntasi pesedisti, care au facut economie, in anii de glorie ai social-democratiei romanesti. Electoratul a aruncat cu pietre in ei - a se citi "a votat in dusmanie Alianta D.A., ca sa scape de PSD".
Nici nu-i de mirare. Odata, ca romanii se cam plictisisera de stilul incet, incetisor, pe loc si deloc al reformelor pesediste, dar le si suradea ideea de a trai mai bine - promisiune facuta cu mana pe inima si pe Biblie de liderii PNL-PD.
Cei mai inversunati in lupta impotriva pesedeului au fost tinerii activi, cu joburi multumitoare, cu ceva banuti, care sperau ca, prin credite - aruncate, acum, in aer - sa-si ia si casa, si masina, si sa se aseze mai devreme decat ar fi sperat parintii.
Si intelectualii, dar si oamenii de afaceri prosperi au ales din convingere Alianta, primii pentru ca nu au avut niciodata la inima PSD-ul, iar cei din urma pentru ca tot timpul PSD-ul i-a lasat in urma. Nici nu i-a oprimat, dar nici nu i-a ajutat cine stie ce pe oamenii de afaceri, care au sperat - si-au sperat degeaba - ca va veni soarele si peste fiscalitatea din Romania.
Bun, motivele pentru care PSD a fost trecut de romani in opozitie sunt clare. Nu sunt insa foarte limpezi, argumentele pentru care PNL si PD au ajuns la guvernare. Probabil din considerente politice, diplomatice si justitiare. Pentru ca probele sociale si economice de guvernare sunt mult sub asteptari.
Nici nu s-a stins disputa privind avantajele si dezavantajele introducerii cotei unice de impozitare, ca a aparut un nou conflict. Conflict deschis! Deja, nimeni nu se mai sfieste sa-si dea arama pe fata si sa recunoasca faptul ca Alianta a fost unita, in cuget si-n simtiri, dar acum, cand a ajuns la guvernare, parerile liberalilor si democratilor sunt lovite de idiosincrasii eviden