Călin Cociş, preşedintele CNSLR Frăţia Mureş, i-a luat ieri partea ex-directorului executiv al AJOFM Mureş, Reghina Fărcaş. Acesta a acuzat modul şi momentul în care aceasta a fost destituită din funcţie. “Nu vreau să mă erijez în apărător al Reghinei Fărcaş, dar combat modalităţile prin care oamenii politici ai vremii încearcă să recompenseze anumite persoane, fapte, sponsorizări”, a declarat Cociş. Liderul CNSLR Frăţia consideră că e aburd ca un director să fie demis pe motiv că a dovedit o prea mare transparenţă faţă de mass-media sau că a avut legături bune cu presa, iar în acelaşi timp să obţină calificativul profesional foarte bine şi să plaseseze agenţia judeţeană pe locul III pe ţară. Cociş a declarat că şefii ANOFM ar fi trebuit să aibă bărbăţia să recunoască că este o decizie politică, recunoscând că nu ar fi contestat demiterea Reghinei Fărcaş dacă aceasta ar fi fost fundamentată şi pe bază legală.
Călin Cociş a mai prezentat în apărarea ex-directorului AJOFM o neconcordanţă între ordinul de demitere nr. 400, datat 29 iulie, şi cel cu nr. 1315 privind punerea în vedere a predării bunurilor şi lucrurilor folosite în exercitarea funcţiei, emis cu o zi înainte. O fi fost graba prea mare.
În încheiere, Cociş a subliniat că toată această tevatură este “o răzbunare pentru dârzenia cu care a rezistat în funcţie Reghina Fărcaş”.
Vă reamintim că Reghina Fărcaş a fost eliberată din funcţie începând cu 1 august pentru că ar fi redat în presă conţinutul unei convorbiri avute cu şeful ANOFM, secretarul de stat Silviu Bian, convorbire publicată de cotidianul nostru, şi care nu ni se pare un motiv suficient pentru a lua o hotărâre atât de radicală. (L.V.)
Călin Cociş, preşedintele CNSLR Frăţia Mureş, i-a luat ieri partea ex-directorului executiv al AJOFM Mureş, Reghina Fărcaş. Acesta a acuzat modul şi momentul în care aceasta a fost destituită