1. Excesul de grasimi saturate si de colesterol:
reduceti totalul de grasimi si folositi grasimi vegetale in locul celor animale.
2. Excesul de carne: adoptati o alimentatie preponderent vegetariana! Hraniti-va cu fructe si legume din abundenta, gatite intr-o forma cat mai naturala si apetisanta.
3. Excesul de zahar rafinat: zaharul este supranumit "criminalul alb", el provocand si cariile dentare. Inlocuiti-l cu miere si in loc de dulciuri mancati fructe.
4. Excesul de condimente si sare: excludeti din alimentatie condimentele folosite in exces, ca piperul, sarea, boiaua iute, otetul si muraturile in otet. Toate acestea irita mucoasa gastrica.
5. Lipsa de vitamine: folositi regulat o varietate cat mai mare de legume, fructe si verdeturi, in stare proaspata. Contin enzimele si vitaminele atat de necesare corpului nostru.
6. Lipsa fibrelor alimentare: cea mai buna sursa de fibre alimentare se gaseste in taratele de grau! Folositi cereale integrale (paine integrala, fulgi de ovaz, grau).
7. Mese neregulate: straduiti-va sa aveti ore fixe pentru masa si cel putin un interval de 5-6 ore intre mese. Functiile digestive sunt mai rapide daca pastrati in fiecare zi orele fixate.
8. Consumul de alimente intre mesele principale: nu luati nici macar o nuca intre mese. Mancatul intre mese incetineste golirea stomacului, favorizand fermentarea hranei aflate deja in stomac.
9. Neglijarea micului dejun: masa de dimineata trebuie sa fie cea mai consistenta, iar cina sa fie cu cel putin 3 ore inainte de somn!
10. Stresul psihic: mancand incet si mestecand bine, hrana devine mai gustoasa si digestia mai usoara. Masa trebuie sa fie placuta, nu in graba.
Iuliana Davidoiu - str. Anul 1907 nr. 70B,
Ploiesti, jud. Prahova 1. Excesul de grasimi saturate si de colesterol:
reduceti totalul de grasimi si folo