Se tot vorbeste ca exista doua Romanii. Sau mai multe perechi a cate doua Romanii. Una tacuta, alta galcevitoare. Una traditionalista, alta progresista. Una corupta, alta onesta. Una buna, alta rea. Una calda, alta rece. As adauga, la toate acestea, inca o categorie: Romania noastra si Romania altora.
Sa ma explic.
In vreme ce noi ne-am petrecut aproape tot sezonul estival in batalii hilare de partid, ne-am certat cat pentru un intreg mandat, ne-am trimis sageti de la Victoria la Cotroceni si invers, ne-am pasat vina in privinta inundatiilor si ne-am varsat apoi nemultumirea pe canicula, ne-am invrajbit pe subventii la tractoare, majorarea TVA si inzecirea impozitelor pentru vile si case mai rasarite,
altii ne studiaza - de la distanta si din interior - si iau decizii care sa-i favorizeze. Lucru perfect legal, onorabil si laudabil pentru ei.
In principal, este vorba despre potentialul nostru imobiliar, pe care noi stim sa-l pretuim si nu prea. La nivel particular, sunt multi care au vazut in afacerile imobiliare o sursa sigura de venit pentru viitor, dar la nivel de tara suntem absolut dezinteresati.
Nu avem nici un plan - ca despre strategie nici nu poate fi vorba - privind bogatiile noastre imobiliare, in special cele care vizeaza zonele montane si litoralul.
Dar nu-i nimic, poate ne trezim macar acum, cand au aparut tot felul de studii, comandate si realizate in strainatate, despre averea noastra in plan imobiliar. Unul dintre acestea ii indeamna pe cetatenii Marii Britanii sa investeasca in Romania.
Un avantaj prezentat englezilor il reprezinta faptul ca in Romania urmeaza sa se faca un numar mare de restituiri de proprietati. Conform unui studiu prezentat de site-ul My Finances.co.uk., Bulgaria figureaza in fruntea listei de tari central si est-europene unde s-au facut cele mai mul