(Foto: )
Numarul copiilor abandonati in spitale creste in fiecare zi. Tot mai multi micuti sunt condamnati, din inconstienta celor care le-au dat viata, sa traiasca drama unei vieti dezradacinate.
In primele sase luni ale acestui an, in Bihor au fost semnalate 141 de cazuri de de copii care au fost abandonati de parintii naturali.
Relatiile intamplatoare pot da roade trupesti, care platesc, fara vina, toata viata pentru greselile parintilor. Nimeni mai nu poate repara aceasta greseala, iar suferinta ii va urmari pe acesti copii si peste ani. Intr-o existenta condamnata la durere.
Privind inapoi in timp, isi vor pune mereu aceeasi intrebare stigmatizanta: „Mama, de ce m-ai parasit?â€Â
Cresterea numarului de copii rezidenti in institutiile spitalicesti din Bihor ingrijoreaza, fara indoiala, nu numai specialistii care se ocupa de ameliorarea modului de viata al acestora, ci si societatea in ansamblul ei.
Statisticile Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DASPC) Bihor releva faptul ca, anul acesta, in perioada ianuarie-iunie, numarul de copii nou-nascuti parasiti in unitatile sanitare de pe teritoriul judetului Bihor a ajuns la 141.
Este deplorabil faptul ca, raportat la acest numar impresionant de copii abandonati, se inregistreaza numai 21 adoptii.
Adoptii greoaie
„Etapele parcurse in solutionarea unui caz al unui copil parasit intr-o unitate medicala sunt prevazute de Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copiluluiâ€Â, spune Alina Tica, director executiv adjunct al DASPC Bihor.
„In situatia in care copilul este parasit de mama in Maternitate, unitatea medicala are obligatia sa sesizeze te