De doua saptamani, Guvernul a aprobat "Strategia nationala a Romaniei privind schimbarile climatice", Consilierul ministrului Mediului si Gospodaririi Apelor, Ioan Purica, explica rolul acestei strategii. STRATEGII De doua saptamani, Guvernul a aprobat "Strategia nationala a Romaniei privind schimbarile climatice", Consilierul ministrului Mediului si Gospodaririi Apelor, Ioan Purica, explica rolul acestei strategii.
Strategia este folosita in razboi si nu numai. Tact, planificare, viziune, previziune sunt trasaturile "Strategiei nationale a Romaniei privind schimbarile climatice". "Incepand cu acest an am cazut de acord ca trebuie sa implementam strategia privind schimbarile climatice care pe langa aspectele legate de Protocolul de la Kyoto ca atare, de valorificare de credite de emisii, trebuie sa tina cont de cresterea si de constientizarea opiniei publice si a economiei privind aceste aspecte. Din pacate, acum natura a avut acest rol", incepe Ioan Purica. Strategia este publicata in Monitorul Oficial si este rezultatul muncii unui colectiv comun de specialisti romani si specialisti din Danemarca si Olanda si a fost elaborata cu ajutor financiar din partea Agentiei Daneze de Protectie a Mediului, iar tot procesul a durat cateva luni.
PREVEDERI. "Strategia contine o serie de elemente privind aspectele legate de schimbari climatice in Romania nu numai din punctul de vedere al componentei, daca vreti de control este reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, ci si aspecte legate de vulnerabilitatea la schimbarile climatice, de planuri de emergenta, de reactii la schimbarile climatice care nu tin numai de mediul inconjurator efectiv, tin in principiu de economie, de intregul sistem national care trebuie sa absoarba toate procesele si daunele generate de schimbari climatice.
SCOP. Trebuie sa ajungem la un nou gen de privire asupra proceselor e