Kiseleff, zona inchisa
Care-i cea mai selecta zona din Bucuresti? Unii spun ca Primaverii, dar probabil ca in aceasta optiune cantareste foarte mult faptul ca pe bulevardul cu acelasi nume a locuit Ceausescu. Baneasa-Pipera inseamna moda ultimilor ani, dar aici mai trebuie lucrat la infrastructura, pentru a dobandi un acces mai facil catre centrul orasului.
Soseaua Kiseleff porneste din Piata Victoriei si atrage privirile in primul rand prin vilele cu arhitectura clasica. Printre modalitatile de relaxare ale bucurestenilor de-acum si de pe vremuri, plimbarea "la sosea" reprezinta un prim semn de emancipare si bun-gust.
Argumentele au inceput sa curga, nu? Daca ne uitam in raportul Eurisko pe 2004, vom vedea ca zona nu este neaparat cea mai scumpa din Capitala. Cu 1.200-1.500 euro pe metrul patrat de constructie, aceasta se afla un pic in urma fata de Soseaua Nordului (1.200-2.500 euro/mp), Primaverii (1.500-2.000 euro/mp), Dorobanti (1.200-1.700 euro/mp).
Terenuri la 1.500 euro/mp
In Kiselef, problema ar fi ca nu prea mai avem ce cumpara, ofertele de imobile fiind aproape inexistente. Nu mai mira pe nimeni cand un proprietar cere 1.500 euro pe metrul patrat de teren, sau poate sume si mai mari. Cladirile costa si ele de pe la 300.000 euro in sus, dar specialistii cad de acord ca aici nu se poate vorbi de kitsch-uri.
Impresie generala: trafic intens si totusi liniste, constructiile fiind protejate de copaci umbrosi. Soseaua poarta numele lui Pavel Dimitrievici Kiseleff, generalul rus cu contributii decisive la dezvoltarea orasului. Plecand de la Arcul de Triumf, prima cladire importanta care ne iese in cale, pe partea stanga, este ambasada Venezuelei.
Ceva mai incolo, o vila alba, cu balcon inalt - sediul Fundatiei Nicolae Titulescu, stabilit in imobilul unde a locuit marele om politic in perioada