Liderii sindicatelor si patronatelor anticipeaza ca perpetuarea crizei dintre palatele Cotroceni si Victoria va afecta continuarea reformelor economice si integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.
Dumitru Costin, presedintele BNS: "Situatia e scapata de sub control"
"Nu cred ca intalnirea dintre premier si acele trei personaje la care facea referire presedintele Basescu l-au determinat pe primul-ministru sa renunte la demisia din fruntea Guvernului. E evident ca gestul acesta nu i-a picat deloc bine presedintelui, dar adevaratele probleme ale Romaniei sunt altele. Parerea mea e ca, chiar daca s-ar fi ajuns la anticipate, Alianta nu ar fi obtinut scorul visat, asa ca chestiunea asta cu anticipatele pare o utopie; se imbata cu apa rece. Acum, lucrurile sunt scapate de sub control si tare mi-e teama ca acest razboi va mai continua. Stau si ma intreb ce randament mai poate avea un Executiv ai carui membri isi desfasoara activitatea intr-un mediu politic complet nesigur. E regretabil ce se intampla si sunt aproape convins ca din cauza crizelor politice de care sunt macinate, atat Romaniei, cat si Bulgariei le va fi stramutata data integrarii. Avem nevoie de stabilitate politica pentru a putea continua reformele economico-sociale".
Stefan Varfalvi, prim-vicepresedinte UGIR: "Razboaie politice in loc de reforma economica"
"Din pacate, dupa aproape mai bine de jumatate de an de activitate, Guvernul si Presedintia par mai preocupate ca oricand de razboaie politice decat de reforma economica. Cred ca interminabilele discutii legate de alegerile anticipate, eventuale remanieri guvernamentale, iar in ultima vreme de disputele pe tema grupurilor de interese economice, au creat o stare de spirit care in nici un caz nu a fost in avantajul activitatii Guvernului. Daca la inceput am considerat ca situatia este cauzata de lipsa de ex