- Diverse - nr. 157 / 11 August, 2005 Asezata pe malul drept al Muresului, la poalele unor dealuri domoale, Santioana de Mures, atestata documentar in anul 1303, pe parcursul anilor a cunoscut o dezvoltare armonioasa. Desi s-au facut multe modernizari, nimeni nu s-a gandit sa construiasca in sat o moara. In aceste conditii, localnicii erau nevoiti sa macine la morile din Cristesti, Berghia si in alte parti. Prin 1990, distinsul gospodar Nagy Arpad a reusit ca, in centrul satului Santioana de Mures, sa construiasca o moara care treptat a fost modernizata. Astfel, acum, in 2005, aici se face o faina de calitate, din grau si porumb, precum si ameste curi pentru furaje. La cerere se produce si gris... Uiumul este de 12 la suta. Mergandu-i vestea, aici vin zilnic zeci de gospodari din satele vecine sa-si macine cerealele, iar cei trei morari angajati se straduiesc sa-i serveasca operativ pe toti clientii. REMUS CAMPEAN - Diverse - nr. 157 / 11 August, 2005 Asezata pe malul drept al Muresului, la poalele unor dealuri domoale, Santioana de Mures, atestata documentar in anul 1303, pe parcursul anilor a cunoscut o dezvoltare armonioasa. Desi s-au facut multe modernizari, nimeni nu s-a gandit sa construiasca in sat o moara. In aceste conditii, localnicii erau nevoiti sa macine la morile din Cristesti, Berghia si in alte parti. Prin 1990, distinsul gospodar Nagy Arpad a reusit ca, in centrul satului Santioana de Mures, sa construiasca o moara care treptat a fost modernizata. Astfel, acum, in 2005, aici se face o faina de calitate, din grau si porumb, precum si ameste curi pentru furaje. La cerere se produce si gris... Uiumul este de 12 la suta. Mergandu-i vestea, aici vin zilnic zeci de gospodari din satele vecine sa-si macine cerealele, iar cei trei morari angajati se straduiesc sa-i serveasca operativ pe toti clientii. REMUS CAMPEAN