In zilele de 9 si 10 septembrie a.c., la Palatul Patriarhiei din Bucuresti va avea loc a doua ''Conferinta nationala de sanatate mintala a copilului si adolescentului''.
Psihiatrii si psihologii din Romania, impreuna cu invitatii din Belgia, Germania, Polonia, Anglia, Franta, Turcia si Slovenia, vor discuta despre sanatatea mintala a copilului si adolescentului si despre tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie si comorbiditatile sale. ''In cadrul conferintei nationale vom lua in discutie probleme legate de promovarea sanatatii mintale a copilului, vom vorbi despre ce trebuie facut astfel incat copiii sa nu aiba tulburari de compartament, ce relatie trebuie sa existe intre educator, invatator, profesor si copii. Totodata, vom discuta despre relatia care trebuie sa existe intre parinti si copii.
Parintii trebuie sa invete cum sa-si educe copiii. Adolescentii, spre exemplu, cand sunt criticati nu trebuie sa se infurie, dar nici sa fie tacuti. Intre ei si persoana care ii critica trebuie sa existe un dialog civilizat.
La randul lor, cei care le fac anumite observatii tinerilor nu trebuie sa tipe'', ne-a declarat conf. dr. Iuliana Dobrescu, din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Bucuresti.
De asemenea, aceasta a precizat ca intre educatia timpurie si sanatatea mintala exista o stransa legatura: ''In recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru promovarea sanatatii mintale se arata ca toti copiii au dreptul de a fi protejati si sustinuti in dezvoltarea lor catre bunastare si stil de viata sanatos, respectiv sanatate mintala. Aceasta dezvoltare include dobandirea prin educatie timpurie a unor abilitati de adaptare la conditiile de mediu, la diferentele de rasa, religie, gen si conditii medicale''.
In zilele de 9 si 10 septembrie a.c., la Palatul Patriarhiei din Bucuresti va avea loc a doua ''Conferinta nationala de