Localnicii din Hadareni carora, in urma cu trei zile, le-au fost puse casele sub sechestru au contestat decizia de executare, urmand ca Instanta Judecatoriei Ludus sa ia in discutie acest lucru la data de 6 septembrie. Nici rromii nu se lasa, unii dintre ei depunand intampinari prin care solicita instantei sa respinga actiunea romanilor, pe motiv de tardivitate.
Doua dintre cele sapte persoane pe ale caror case a fost pus, miercuri, sechestru au avut parte de acelasi tratament ca si cele cinci care n-au platit cele 210 milioane de lei vechi (21.000 lei grei), cat le reveneau pentru a despagubi rromii. Asta pentru ca, "cei gasiti vinovati de incendierea caselor rromilor in septembrie 1993 trebuie sa raspunda in solidar".
Persoanele vizate de masura de executare se plang de modalitatea in care s-a procedat si spun ca nu au primit instiintare. Mai mult, majoritatea romanilor din satul muresean sunt revoltati de ceea ce se intampla si spun ca rromii le fura recoltele de pe camp si ca statul le-a reconstruit acestora casele "mai mari decat au fost". Toate aceste acuzatii sunt infirmate insa de rromi, care spun ca ei au avut dintotdeauna cele necesare, nefiind nevoiti sa fure nimic in afara ierbii de pe hotar care, oricum, "e de la Dumnezeu".
Una dintre intampinarile depuse de rromi la contestatia de executare, semnata de Lucretia Rostas, pretinde chiar ca statul roman nu i-a reconstruit casa incendiata si solicita instantei de judecata sa respinga actiunea formulata de cei sapte romani, pe motiv de tardivitate.
Potrivit acesteia, o intelegere amiabila nu mai este posibila, intrucat romanii au afirmat ca refuza sa plateasca si, daca ar fi avut vreo intentie sa le ofere daune banesti rromilor ale caror case au fost incendiate, ar fi facut-o din septembrie 1993 si pana acum.
Reconstruirea caselor
Un document al unei comisii j